Снимка: Фейсбук/Христо ИвановУважаеми колеги, Демократична България предлага да направи безвъзмездно и

...
Снимка: Фейсбук/Христо ИвановУважаеми колеги, Демократична България предлага да направи безвъзмездно и
Коментари Харесай

Христо Иванов към ЦИК: Предлагаме за 12 часа да направим форма за електронна регистрация на секции в чужбина

Снимка: Фейсбук/Христо Иванов

" Уважаеми сътрудници, Демократична България предлага да направи безплатно и за броени часове формата за ел. регистрация на секции в чужбина ".

Такова предложение насочи през днешния ден към ЦИК и Информационно обслужване съпредседателят на обединяването Христо Иванов в свое изказване онлайн, излъчено във фейсбук.

Предложението на Иванов идва 12 дни откакто Демократична България пусна писмо до ЦИК, с което изиска такава форма за ел. регистрация да бъде основана на уеб страницата на ЦИК.

 

“Щом Вие не можете да извършите тази форма, ние Ви предлагаме да я създадем - за 12 часа, на следващия ден тя ще бъде подготвена, без пари, без никакви старания от Ваша страна. Ще Ви помогнем в името на нашите съграждани в чужбина. Защото за нас е огромна национална цел българските жители в чужбина да могат да гласоподават обикновено, да могат да вземат участие естествено в политическия живот на страната, тъй като единствено тогава България ще бъде огромна. Само тогава България ще бъде същински просперираща, същински свободна страна. ” - това съобщи Иванов, откакто напомни, че все още българите, които се самоорганизират, с цел да съберат нужните 60 заявки за вписване на секция, могат да го създадат само на хартия. 

 

Иванов дефинира възходящите с всяка година усложнения пред задграничния избор като умишлено поддържана от ръководещите политика, целяща да бъдат изключени българите в чужбина, с цел да могат купените гласове в България да имат по-голяма тежест:

 

“В момента, в който се отвори опцията 2 млн. българи в чужбина да гласоподават обикновено и човешки, това ще скапе уравнението на корупцията в България. ” - съобщи Иванов. 

 

Съпредседателят на “Демократична България ” напомни и многократните претенции от страна на обединяването за това вотът на българите зад граница да бъде улеснен:

 

“Поставихме всевъзможни претенции: искахме въвеждане на ел. гласоподаване, и сме внесли от преди две години законопроект за това, искахме гласоподаване по пощата и сме внесли от преди две години законопроект за това, искахме връщане към автоматизираното разкриване на секции в чужбина, където има над 100 гласоподаватели на предходните избори, тъй че да облекчим живота на нашите жители. Но не, нищо от това не беше въведено от корумпираното и некадърно ръководство, което имаме. ”

 

Иванов изрази решимостта на Демократична България да не разреши на ръководещите да стеснят страната единствено до хората, живеещи на нейната територия и се обърна към българите в чужбина с апел да приказват с околните си в България:

 

“Обадете се у дома! Кажете на своите близки да гласоподават за онази политическа мощ, която в действителност се грижи за Вашите ползи, която в действителност се грижи връзките сред Вас и Вашите фамилии и Вашата татковина да не бъдат прекратени от такива като Борисов, Пеевски, Доган и Валери Симеонов, който споделя да се качите на самолета. Не, няма да се качите на самолета! Българската страна ще се погрижи за всеки един от Вас да може да си упражнява конституционните права. Защото България е толкоз огромна, че е там, където има българи, където има български жители. Това е нашият принцип и за това се бори Демократична България. ”

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР